Правоохранителните органи в Русия задържаха Дария Трепова, жителка на Санкт Петербург,

...
Правоохранителните органи в Русия задържаха Дария Трепова, жителка на Санкт Петербург,
Коментари Харесай

Това е жената, задържана за взрива в Санкт Петербург СНИМКИ

Правоохранителните органи в Русия задържаха Дария Трепова, жителка на Санкт Петербург, по обвиняване за организирането на детонацията на " креативната вечер " на Владлен Татарски. Според няколко издания домът й в Санкт Петербург е бил претърсен и някои от роднините й са били арестувани. Тя бе обявена за национално търсене. ТАСС удостовери задържането й.

Дария Трепова е измежду участниците в първите спонтанни антивоенни митинги, извършени в Русия още  първите дни на войната. Тя, като доста други протестиращи, е била наказана на 10 дни арест за присъединяване в забранен митинг.

Според събеседниците на изданието " Агенцията "  тя се е придържала към антивоенни възгледи. В същото време се отбелязва, че тя не е изразявала радикални възгледи. " Само в случай че е смешка и единствено за феминизъм ", споделя един от събеседниците на " Агенцията ".

Телеграм-каналът Baza означи, че тя е известна в кръга на петербургските феминистки и политически деятели като " Даша Тиковка " - тя има подобен псевдоним в  " Туитър ", написа News.bg.

За това, че Трепова може да не е знаела, че подарената от нея дрънкулка съдържа експлозив, оповестява и РБК, базирайки се на източник в съветското Министерство на вътрешните работи. Според него криминалистите не изключват момичето да е употребявано за осъществяване на терористичния акт. Според събеседник на РБК Трепова преди този момент е кореспондирала с Татарски и е участвала на други събития с негово присъединяване.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР